Mavi Bayraklı Plajlarda Denizin Keyfini Kaçırmayın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çevre yatırımları sayesinde Kocaeli'deki dokuz halk plajında Mavi Bayrak dalgalandırıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çevre yatırımları sayesinde Kocaeli'deki dokuz halk plajında Mavi Bayrak dalgalandırıyor. Pırıl pırıl denizi ve tertemiz çevresiyle bu plajlar, hem Kocaelilileri hem de çevre illerden gelen ziyaretçileri bekliyor. Kocaeli'ni Türkiye çapında önemli bir turizm destinasyonu haline getirme hedefiyle hareket eden Büyükşehir Belediyesi, Mavi Bayraklı plajlarda deniz suyunun temizliğini, çevre yönetimine verilen önemi, hijyen ve güvenilirliği uluslararası düzeyde teyit ediyor. Ayrıca, plajlarda duşlardan giyinme kabinlerine kadar her ihtiyaca cevap veriyor.

Tam Not Alan Plajlar

Karamürsel ilçesindeki Altınkemer ve Ereğli Kumyalı Plajı ile Kandıra ilçesindeki Kerpe, Cebeci, Kumcağız, Kovanağzı, Bağırganlı, Seyrek ve Miço Koyu Kadınlar Plajı, Kocaeli’nin Mavi Bayrak ödüllü halk plajlarıdır. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yapılan uygunluk incelemesinden geçen bu plajlar, su kalitesi, güvenlik, temizlik, cankurtaran ve engelli imkanları açısından tam not aldı.

Cankurtaranlar Sürekli Görevde

Kocaeli’nin Mavi Bayraklı plajları sadece Kocaelililere değil, çevre illerden gelen ziyaretçilere de hizmet veriyor. Yaz sezonunda binlerce konuğu ağırlayan bu plajlar, temizliği ve güvenilirliği ile sıcaktan bunalan ve serinlemek isteyen vatandaşların ilk tercihi oluyor. Vatandaşların denizdeki can güvenliğini sağlamak için 18 deniz aracı ve 170 personel görev yapıyor. Cankurtaranlar, plaj çevresinde ve cankurtaran kulelerinde sürekli rutin kontroller yaparak olumsuz bir olayla karşılaşılmaması için titizlikle çalışıyor.

Şezlong, Şemsiye, Çadır ve Karavan Hizmetleri

Dünyanın en güzel plajlarıyla yarışan Kocaeli plajlarında, Belde A.Ş. tarafından şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti veriliyor. Ayrıca, çadır ve karavan kamp alanları da bulunuyor. Kandıra Kovanağzı ve Bağırganlı’da çadır kiralama yerleri, Cebeci’de ise çadır ve karavan kiralama yerlerinde hizmet sunuluyor.

Vatandaşın Huzuru ve Güvenliği

Kocaeli genelinde yaptığı uygulama ve denetimlerle vatandaşlara güvenli, sağlıklı ve düzenli bir yaşam alanı sunan Büyükşehir Zabıtası, deniz sezonunda dokuz ayrı Mavi Bayraklı plajda vatandaşların huzurlu ve güvenli bir tatil geçirmelerini sağlıyor. Yaz sezonu boyunca sahillerde denetimlerini sürdüren Büyükşehir Zabıtası, olumsuzluk ve şikayetler karşısında gerekli müdahalelerde bulunuyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Gündem Haberleri

Bingöl’de Hayat Duracak: Merkez ve İlçelerde Uzun Elektrik Kesintisi!
Canik Belediyesi Tarıma Desteklerini Artırıyor
Uzay ve Uçak Teknisyeni Samet Saray: "Jetgiller Yakında Hayatımızda Olacak"
Şehit Padişah Kosova'da Yad Edildi
Karşıyaka'da Parklar Yenileniyor, Yeşil Doku Güçleniyor