SSK, SGK Bağkur ve Memur Emeklilerine 425 TL Zam Müjdesi Geldi! Emekli Maaşlarına İntibak Ayarı Yapıldı...

Peki söz konusu zamdan kimler faydalanacak? Emekliye 425 TL zammın sebebi ne? Emekli maaşlarında oluşan farklılık intibak düzenlemesi ile gideriliyor. Emekliye 425 TL intibak zammı, milyonlarca kişinin maaşında artış etkisi yaratacak. Detaylar haberimizde

SSK, Bağkur ve Memur emeklilerine Eylül ayı için müjde geldi! Milyonlarca emeklinin maaşları Eylül ayında bir kez daha değişiyor ve artıyor! SSK, Bağ-Kur ve Memur emeklileri, zamlı Ağustos ayı maaşlarının ardından bir müjde de Eylül ayı için aldılar. Yeni yasama senesinin başlaması ile beraber gündeme gelmesi ve öncelikle görüşülmesi beklenen emekli intibak düzenlemesi maaşlarda tam 425 TL artış yapacak! Uzunca bir süredir gündemde olan ve tartışmalı konular arasında yer alan emekliye intibak düzenlemesinde artık sona gelindi.

2000 yılı öncesi emekli olanlar ile 2000 yılı sonrası emekli olanlar arasındaki maaş farkının giderilmesi ve maaşların birbirine yakın hale getirilmesi için bu sene intibak düzenlemesinin yapılması bekleniyor. 2000 öncesine tanınan intibak düzenlemesi, 2000 yılı sonrası emekli olanlara da tanınacak! Emekli yurttaşlar 2021 Eylül ayından itibaren tam 425 TL zam almış olacaklar. Peki emekliye intibak düzenlemesi ne zaman yapılacak? Emekliler 425 TL zam alacak mı? SSK, Bağkur ve Memur emeklileri Eylül ayında ne kadar zam alacak? Bütün bu soruların cevapları haberimizin devamında sizlerle.

EMEKLİYE İNTİBAK MÜJDESİ!

2000 yılı bundan önce olduğu gibi 2000 yılı sonrası emeklilik yaşamakta olan milyonlarca vatandaş da intibak düzenlemesini bekliyor. 2000 senesinden sonra emekli olanlar, 2000 öncesi emekli olanların kendilerinden çok daha yüksek emekli aylıkları aldığını belirterek aradaki farkın kapanmasını ve uyum (intibak) yasası ile sorunun hallolmasını bekliyorlar. 2000 yılı sonrasında emekli olan yurttaşlar için yapılacak intibak düzenlemesiyle hizmet yılı ve ödenen prime göre değişen tutarlarda zam müjdesi gelecek.

EYLÜL AYI MAAŞLARI 425 TL ARTIYOR

Emekli intibak düzenlemesinin önümüzdeki ay hızla TBMM gündemine girip görüşüldükten sonra kabul edilmesi ve yasalaşıp Resmi Gazete'de yayımlanması halinde emekli maaşları tam 425 TL'ye kadar zamlanacak! Milyonlarca SSK, Bağkur ve Memur emeklisi söz konusu intibak zammından faydalanarak aylıklarında 425 TL'ye varan artış görebilecekler. Emekliler değişen tutarlarda zam alacak. Yapılacak düzenleme herkese eşit miktarda zam sağlamayacak. 2000 senesinden önce emekli olan 2 000 000 SSK emeklisi, önceden yapılan intibak düzenlemesiyle 50 TL ila 350 TL arasında değişen tutarlarda zam almışlardı. Şimdi 2000 yılı sonrası emeklileri için yapılacak intibak düzenlemesiyle 120 TL ila 425 TL arasında emeklilerin prim ve hizmet sürelerine göre zam müjdesi yaşanacak.

İNTİBAK DÜZENLEMESİNDE SON DAKİKA! NE ZAMAN ÇIKACAK?

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Kazım Ergün, uzunca bir süredir intibak düzenlemesiyle ilgili taleplerinin olduğunu hatırlatarak, 2000 öncesi ve sonrası emekli aylıklarında ortalama 300 TL'lik farkın olduğunu ve bu farkın yapılacak intibak düzenlemesiyle bir an önce kapanarak eşitliğin sağlanması gerektiğini vurguladı. Başkan Ergün, söz konusu talebi bizzat mektupla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduklarını da ifade etti.

Şimdi gözler yeni yasama senesinin açılmasıyla bir kez daha TBMM'ye çevrilecek. Yeni yasama senesinde faaliyetlerine başlayacak Meclis'in ana gündem konularından birinin emekli intibak düzenlemesi olması bekleniyor. 2000 senesinden sonra emekli olan milyonlarca SSK, Bağkur ve Memur emeklisinin gözü kulağı da Meclis'te olacak. Emekliye intibak düzenlemesi ile alakalı tüm yenilikleri bu sayfadan sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

İlgili Haberler

Haberleri