1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Uzay ve Uçak Teknisyeni Samet Saray: "Jetgiller Yakında Hayatımızda Olacak"
Uzay ve Uçak Teknisyeni Samet Saray: "Jetgiller Yakında Hayatımızda Olacak"

Uzay ve Uçak Teknisyeni Samet Saray: "Jetgiller Yakında Hayatımızda Olacak"

Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği “Bağcılar’dan Uzaya” programında konuşan uzay ve uçak teknisyeni Samet Saray, geleceğin teknolojileri hakkında heyecan verici açıklamalarda bulundu

A+A-

Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği “Bağcılar’dan Uzaya” programında konuşan uzay ve uçak teknisyeni Samet Saray, geleceğin teknolojileri hakkında heyecan verici açıklamalarda bulundu. Saray, SpaceX’in Dragon kapsülü üretiminde görev alarak adını duyurmuş, şu anda Supernal’de elektrikli uçan araç projelerinde çalışmaktadır.

Saray, etkinlikte gençlerin sorularını yanıtlarken, uçan araçların önümüzdeki 4 yıl içinde hayatımıza gireceğini ve Jetgiller benzeri taşıtları 2028’den itibaren günlük hayatımızda görmeye başlayacağımızı öngördü. Uçan araçların özellikle büyük şehirlerde yaygınlaşacağını belirten Saray, Türkiye’nin bu teknolojilere öncülük edebileceğine inandığını vurguladı.

Bağcılar Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi mezunu olan Saray, gençlere meslek liselerindeki eğitimin önemini vurgulayarak, teknoloji alanında yapılan çalışmalarda kararlı olmalarını ve asla pes etmemelerini tavsiye etti. Saray, yapay zekâ ve teknolojiye olan ilginin gençlerin kariyerlerini ileriye taşıyabileceğini belirtti.

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ise Saray’ı Bağcılar’ın gurur kaynağı olarak nitelendirerek, gençler için önemli bir rol model olduğunu söyledi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.