1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Karşıyaka'da Parklar Yenileniyor, Yeşil Doku Güçleniyor
Karşıyaka'da Parklar Yenileniyor, Yeşil Doku Güçleniyor

Karşıyaka'da Parklar Yenileniyor, Yeşil Doku Güçleniyor

Karşıyaka Belediyesi, Başkan Yıldız Ünsal’ın 'daha yeşil ve yaşanabilir bir kent' vizyonuyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

A+A-

Karşıyaka Belediyesi, Başkan Yıldız Ünsal’ın 'daha yeşil ve yaşanabilir bir kent' vizyonuyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Son üç ayda tamamen belediyenin öz kaynakları ve ekipleriyle Karşıyaka’ya iki yeni park kazandırıldı, on park ise yenilendi. Ayrıca yaklaşık bin adet fidan toprakla buluşturuldu. Başkan Ünsal, “Park çalışmalarımız için gerekli üretimi kendi atölyelerimizde, işçiliği de mevcut ekiplerimizle gerçekleştirerek hem kaliteli hem de tasarruflu şekilde hizmet sağlıyoruz” dedi.

Yeni Parklar ve Revizyon Çalışmaları

Karşıyaka Belediyesi, yeni parklar yaparak ve mevcut alanları iyileştirerek ilçenin yeşil dokusunu artırmaya devam ediyor. Son üç ayda İmbatlı Mahallesi 1595 Sokak’ta 1.140 metrekare alan üzerine kurulan yeni park, çocuklar ve aileler için cazibe merkezi oldu. 6088 Sokak’taki yeni parkın yapımı ise tamamlanmak üzere. Tüm parklar, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından inşa edildi ve çocuk oyun üniteleri belediyenin kendi marangozhanesinde üretildi.

Yaşamı İyileştiren Çalışmalar

Örnekköy, Zübeyde Hanım ve İnönü gibi mahallelerdeki toplam on parkta kapsamlı revizyon çalışmaları gerçekleştirildi. Aynı süreçte, 270 parkta çocuk oyun üniteleri, 140 parkta spor aletleri bakım ve onarımdan geçirildi. Basketbol ve futbol sahalarının tamir ihtiyaçları giderildi. Yeni yapılan ve mevcut parklara 1.050 metrekare çim ekimi, 2.200 metrekare çim serimi yapıldı. Ayrıca, bin 100 adet mevsimlik çiçek ve bin 600 adet çalı ve sarmaşık grubu bitki dikildi. Yeşil dokuyu güçlendirme çalışmaları kapsamında sokaklara, caddelere, ağaçlandırma alanlarına ve parklara yaklaşık bin adet fidan dikildi. Sonbaharda ağaçlandırma çalışmalarının yoğun bir şekilde devam edeceği belirtildi.

Kaliteli ve Tasarruflu Hizmet

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, "Karşıyaka’yı her yönüyle çağdaş dünya şehirleri seviyesine ulaştırmak istiyoruz. Parklar ve yeşil alanlar bu yolda başarıya ulaşmanın en önemli unsurları. Mevcut parklarımızı yenilemek ve ihtiyaç olan noktalara yeni parklar kazandırmak için yoğun bir tempoyla çalışıyoruz. Tüm işçiliği kendi ekiplerimizle gerçekleştirerek hem kaliteli hem de tasarruflu hizmet üretiyoruz. Parkları, yeşil alanları, ağaçları ve çiçekleriyle kentimizi güzelleştirmeye ve yaşamı iyileştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.