1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bingöl’de Hayat Duracak: Merkez ve İlçelerde Uzun Elektrik Kesintisi!
Bingöl’de Hayat Duracak: Merkez ve İlçelerde Uzun Elektrik Kesintisi!

Bingöl’de Hayat Duracak: Merkez ve İlçelerde Uzun Elektrik Kesintisi!

Bingöl ve çevresinde 8 Ekim tarihinde gerçekleşecek elektrik kesintisi ile ilgili bilgiler gelmeye başladı.

A+A-

Bingöl’de 8 Ekim Tarihinde Planlı Elektrik Kesintisi

Bingöl ve çevresinde 8 Ekim tarihinde gerçekleşecek elektrik kesintisi ile ilgili bilgiler gelmeye başladı. Elektrik dağıtım şirketinin planlı bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle şehrin birçok bölgesinde elektrik kesintileri yaşanacak. Bu durum, özellikle vatandaşların günlük hayatında aksamalara neden olabileceğinden önceden bilgilendirilmek oldukça önemli.

Hangi İlçeler Elektrik Kesintisinden Etkilenecek?

Kesintinin özellikle merkeze bağlı mahalleler ve Bingöl’ün farklı ilçelerini etkileyeceği belirtiliyor. Elektrik kesintisinden etkilenecek ilçeler arasında başlıca şu bölgeler yer alıyor: Genç, Solhan, Karlıova ve Kiğı. Bu ilçelerde kesinti, sabah saatlerinden başlayıp, akşam saatlerine kadar sürecek. Vatandaşların bu süreçte elektrikli cihazlarını dikkatli kullanmaları ve kesinti sırasında elektronik eşyalarını kapalı tutmaları tavsiye ediliyor.

Vatandaşlara Yapılan Uyarılar

Elektrik dağıtım şirketi, elektrik kesintisinin yaşanacağı bölgelerde önceden tedbir alınması gerektiğini vurguluyor. Vatandaşlara yapılan uyarılar arasında, elektrik kesintisinin yaşanacağı saat diliminde önemli işlerini tamamlamaları ve kesinti boyunca mümkün olduğunca elektrikli cihazlarını şarjda bırakmamaları yer alıyor. Kesinti sonrası ise elektrikli cihazların aniden çalıştırılmaması gerektiği, böylece cihazların arızalanma riskinin en aza indirileceği bildiriliyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.