1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. PepsiCo’nun Sürdürülebilirlik Yolculuğu Hız Kesmeden Devam Ediyor
PepsiCo’nun Sürdürülebilirlik Yolculuğu Hız Kesmeden Devam Ediyor

PepsiCo’nun Sürdürülebilirlik Yolculuğu Hız Kesmeden Devam Ediyor

Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketlerinden biri olan PepsiCo, daha yaşanabilir bir dünya ve sürdürülebilir bir gıda sistemi oluşturma hedefiyle çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

A+A-

Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketlerinden biri olan PepsiCo, daha yaşanabilir bir dünya ve sürdürülebilir bir gıda sistemi oluşturma hedefiyle çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu hedef doğrultusunda, 2021 yılında başlatılan PepsiCo Pozitif (pep+) stratejisi ile şirket, çevresel ve sosyal sorumluluk alanında önemli adımlar atmaya devam ediyor. 2023 yılında Tarsus fabrikasında kullanılan suyun %69’unu su ikmal projesiyle doğaya geri kazandırarak sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda büyük bir adım attı.

PepsiCo Türkiye Kurumsal İlişkiler ve Sürdürülebilirlik Kıdemli Direktörü Esra İren, “PepsiCo olarak çevresel etkilerimizi azaltma ve doğal kaynakları koruma konusundaki sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Su pozitif hedefimiz doğrultusunda, tüm operasyonlarımızda su kullanımını minimize etmeye ve su kaynaklarının korunmasına yönelik projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Doğa Koruma Merkezi ile birlikte Tarsus'ta elde edilen başarı, bu alandaki taahhüdümüzün güçlü bir göstergesi olup, diğer bölgelerde de benzer başarılar elde etmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

PepsiCo, Doğa Koruma Merkezi (DKM) iş birliğiyle 2023 yılında Tarsus, Berdan havzasında "Suyun Geri Kazandırılması Projesi"ni hayata geçirdi. Bu proje ile, fabrikalarında kullandığı operasyonel su miktarından daha fazlasını havzalara geri kazandırmayı hedefleyen şirket, vahşi sulama yöntemlerinden daha verimli olan damla sulama yöntemlerini destekleyerek su israfını önemli ölçüde azaltıyor.

Proje, 2024 yılında Manisa ve İzmir'deki fabrikalarda da uygulanmaya başlanarak PepsiCo'nun çevresel sürdürülebilirlik ve su yönetimi konusundaki kararlılığını ortaya koydu. Şu ana kadar 1 milyon doların üzerinde yatırım yapılan projeyle PepsiCo, kullandığı suyun %100’ünden fazlasını geri kazandırmayı hedefliyor.

PepsiCo, “Net Su Pozitif Hedefi” doğrultusunda küresel olarak 2030 yılına kadar mutlak su kullanımını azaltmayı ve yüksek riskli bölgelerde kullanılan suyun %100’ünden daha fazlasını doğaya geri kazandırmayı hedefliyor. Bu adımlar, şirketin çevresel sorumluluğunu yerine getirme ve daha yaşanabilir bir dünya yaratma konusundaki kararlılığını gösteriyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.