1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. Aksa Enerji Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notunu Artırdı
Aksa Enerji Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notunu Artırdı

Aksa Enerji Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notunu Artırdı

Türkiye'nin en büyük halka açık serbest elektrik üreticisi Aksa Enerji, kurumsal yönetim derecelendirme notunu 91,30'dan 94,10'a yükseltti.

A+A-

Türkiye'nin en büyük halka açık serbest elektrik üreticisi Aksa Enerji, kurumsal yönetim derecelendirme notunu 91,30'dan 94,10'a yükseltti. Şirket, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) yayınladığı ‘Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne uyum seviyesini değerlendirmek üzere SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. tarafından yapılan değerlendirme sonucunda bu başarıyı elde etti.

Aksa Enerji, 7 ülkede 10 santral operasyonu ve dört farklı ülkede eş zamanlı devam eden yatırımlarıyla toplam 2.644 MW kurulu güce sahip. Kurumsal yönetim notundaki bu artış, özellikle 2024 yılında yayınlanan Yönetim Kurulu Kadın Üye Politikası sayesinde gerçekleşti. Mayıs 2024'te yayınlanan ve Haziran 2024'te Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda pay sahiplerinin bilgisine sunulan politika kapsamında, Yönetim Kurulu’ndaki kadın üye oranı hedefi en geç 2030 yılına kadar en az %25 olarak belirlendi.

Derecelendirme raporunda, kamuyu aydınlatma ve şeffaflık bölümünde kullanılan iletişim kanallarının etkinliği ve raporların kapsamı ele alındı. Menfaat sahipleri bölümünde ise menfaat sahiplerinin çıkarlarının iyi niyet kuralları çerçevesinde korunduğu ve sürdürülebilirlik uygulamalarının kapsamlı bir şekilde ele alındığı belirtildi.

Ana başlıklar bazında derecelendirme sonuçları şu şekilde açıklandı:

  • Pay Sahipleri Bölümü: 91,78
  • Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık Bölümü: 98,62
  • Menfaat Sahipleri Bölümü: 98,82
  • Yönetim Kurulu Bölümü: 90,52

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.